Hétvégén desszert sem maradt el, de valami gyors kellett, mert időm kevés volt.
Sült banánt készítettem, féltem tőle, milyen lesz, de annyira finom volt, nem is gondoltam volna. Tej, tojásmentes a tésztája.
Hozzávalók:
10 dkg rizsliszt, 3 dkg Miklós liszt, tettem bele 1 ek. útifűmaghéjat, de elhagyható, 1kk.só,1ek.nyírfacukor,150 ml víz,nokedli sűrűségű tészta kell, hogy legyen, ha szükséges tehetünk még pici vizet fokozatosan adagolva. 3 banánt ketté vágtam, majd hosszában is(12 db lett).
Lisztben megforgattam a banán okát, majd a masszába és forró olajban kisütöttem, a rizsliszttől eszméletlen finom ropogós lett. Sütés után fahéjas nyírfacukorban forgattam. Egy részét leöntöttem házi sós karamellszósszal. Azt hiszem gyakran fogom elkészíteni.