Tökéletes, gyors sütés nélküli desszert a melegebb nyári napokra is.
Recept:
50 dkg laktózmentes túrót összekevertem, ízlés szerint cukorral, nálam ez 5 csapott evőkanál nyírfaporcukor volt, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg kókuszliszt (daráltam kókuszt), adtam hozzá még 5 dkg olvasztott vajat, majd a hűtőbe tettem 30 percre. Utána gombócokat készítettem, amit visszatettem a hűtőbe addig, amíg gőz felett felolvasztottam 75% 30 dkg étcsokoládét, amibe belemártottam a gombócokat, tetejüket megszórtam kókusszal, és hűtőbe tettem dermedésig.
Nekem picit puha volt a túró, legközelebb lehet pici zselatint teszek bele, de lányomnak pont ez tetszett benne, hogy sokkal puhább, lágyabb a boltinál.