Igyekszem változatosan főzni és újabb és újabb dolgokat kipróbálni. Mai ebédünk töltött kétszer sült burgonyacsónak volt, mivel ebben ugye van burgonya és hús, mellé készítettem, sütőben sült lilahagymás savanyú káposztát.
Recept:
Csakis régi burgonya jó hozzá, ami már lassan eltűnik, mivel jön az új.
Előző este főzzük meg héjastól a burgonyát, mivel hidegen tudunk jól dolgozni vele.
Miután kihűlt ketté vágtam hosszában és kikanalaztam egy tálba a belsejét. A burgonyacsónakokat megkentem fűszeres olajjal(szőlőmagolajba, tettem sót, vegetát, fokhagymát, es mivel van készítve, medvehagyma pesztóm az is került bele.) a héját alul is jól, és a kibelezett részét is. A savanyúkáposztát összekevertem lilahagymával, sóval, vegetával, borssal, kanalaztam rá libazsírt és a burgonyával együtt betettem a sütőbe.
Szép pirosra ropogósra sütjük a csónakokat.
Közben darált pulyahusit(5o dkg) pici olajon, 2 szál új hagymával, fokhagymával, borssal, sóval vegetával készre pirítottam. A burgonya kiszedett belsejét jól összenyomkodtam, ízlés szerint adtam hozzá sót, borsot, vegetát, szétcsipkedett laktózmentes mozzarella sajtot, és lm. guoda sajtot, vágtam bele snidlinget, újhagymát, medvehagymát, ezek a kertecskémben éppen nőnek, végül beletettem a kész husikát és jól összekevertem, megkóstoltam, ha szükséges lehet még ízesíteni.
Mire ez kész lett, a csónakok is mesésen megpirultak, káposzta is elkészült. Megtöltöttem a csónakokat és a tetejükre szórtam még reszelt sajtot és visszatettem a sütőbe, felső sütés - légkeverésre addig, míg a sajt megpirult a tetején. Isteni finom, nem is tudom miért nem csináltam eddig :P