Szülinapi tortám sütőben sütés nélkül, helyette serpenyőben sütjük ki a lapokat.
Tortalap receptje:
-3 db tojás
-6 ek. nyírfaporcukor
-csipet só
-1 kk. szódabikarbóna
-1ek.citromlé
-4 ek. laktózmentes tejföl
-480g gm. liszt(nálam ez most keverék lett, mivel egyik 22 dkg Miklós, másik 26 dkg Pennys kenyérliszt volt, de egyfélét is lehet, csak el akartam használni a Miklóst, mert ki volt bontva)
-50g puha laktózmentes vaj
Kimérem a lisztet, hozzáadom a sót, nyírfacukrot, tojásokat, vajat,majd a tejfölben elkevert szódabikarbónát és citromlevet.
Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, nagyon jó kis tésztája van, kb.20 percet pihentetjük.
8 gombócot készítünk, amit kinyújtjuk aránylag egyformára és szépen kisütjük, hamar elkészült.
Majd megpróbálunk sülés után igazítani rajtuk, hogy egyformák legyenek.
Krém receptje:
3 egész tojást, 4 ek. nyírfacukorral, 1 csomag Dr Oetker vaníliás pudingporral, 2 ek. gluténmentes liszttel, vaníliás nyírfacukorral kikeverünk adunk hozzá 1 liter laktózmentes tejet és sűrűre főzzük.
A krém egy 2/3 részébe tettem olvasztott laktózmentes gm fehércsokit, és házi pisztáciapasztát.
Ha valaki egyszerűbben szeretné akkor az egészhez csak a vaníliás főzött krémet tegye!!
(Hagyjuk a krémet hűlni,közben gyorsan kisütjük a lapokat).
Egyesével megtöltöttem a lapokat a pisztáciás krémmel, tetejére és szélére a vaníliás sima krém került.
Gyümölccsel, gumicukorral, cukor virággal, levéllel díszítettem.
A krém készítés tovább tartott, mint a lapok elkészítése :D