Kedvenc répatortám kicsit átlakítva :P minden évben húsvétkor ezt sütöm meg de néha becsúszik hogy nincs itthon ez az.
Recept:
250 ml laktózmentes yoghurt
8 evőkanál agave szirup
fél citrom héja
2 nagyon répa lereszelve
3 evőkanél Miklós liszt
3 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál mandulaliszt ( ez lehet rizs vagy miklós is csak én szeretem ha több féle van benne)
fél bőgre kókuszreszelék
fél csomi sütőpor
2 db tojás
1 evőkanál útifűmaghéj (opcionális)
egy marék pisztácia a díszítéshez (opcionális ez is)
Ezeket összekeverjük majd egy tetszőleges formájú tálba vagy tortaformába öntjük, 180 fokon sütjük én most hosszúkás verzióban sütöttem, így annak hosszabb volt a sütési ideje,kb 45 perc körül, mindig tűpróba javasolt.
Ha teljesen kihűlt akkor kezdtem neki a krémnek.
Mascarponés krémhez:
250 g laktózmentes mascarponét felverjük 2 dl laktózmentes tejszínnel, adunk hozzá habfixet ízlés szerint agavét és citromlevet majd ezzel vonjuk be. Tetejére a pisztáciát szórtam.