Megvehagymás, két sajtos focacciat készítettem a hétvégén, gyorsan el is fogyott. :)
Recept:
45 dkg miklós liszt
220 ml forró víz
fél cs. sütőpor
1 ek. só
45 ml olaj
2 ek. (40 ml) laktózmentes kefír
Az egészet összegyúrtam, nagyon jó állagú tészta.
30 perc pihentetés után két részre osztottam, ki nyújtottam, megkentem Megvehagymás olajjal(én készítettem osszeturmixoltam olajat, megvehagymat, sóval, hűtőben tartom), majd 4 db laktózmentes medve kockasajtot rátördeltem, és 2 csomag lm. mozzarellát is.
Majd rátettem a másik tésztát is, tetejét szintén Megvehagymás olajjal megkentem.
200 fokon, sütöttem kB. 20 percet, majd visszavettem 180 fokra, és felső részre tettem meg 10 percre.
Lehet sima olajat használni, de akkor sózzuk is, illetve más sajtot is használhatunk, de akár paradicsomszósszal is megkenhetjük a két lap között. ;) jóétvágyat!