Farsangi szezon, jönnek a fánkok:)
Újabb, (családom szerint eszméletlen jó) fánkot hoztam,vanília pudinggal töltött, élesztőmentes fánk.
Észre sem lehet venni, hogy nem egy dagasztott fánk lenne:P
Recept:
Tészta:
25 dkg túró
3 tojás
3 evőkanál fahéjas nyírfacukorral elkeverünk
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál sütőpor(jól megdagad tőle a tészta sütéskor)
20 dkg gluténmentes liszt ( pennys kenyérlisztet használtam.)
Puding:
6 dl laktózmentes tejből, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál nyírfacukor felhasználásával, pudingot főztem, amibe 5 dkg lm. vajat kevertem.
A tésztát összegyúrtam, lágyabbnak kell lenni. Gombócokat készítettem, olajban kisütöttem, fahéjas nyírfacukorban meghempergettem, vanília pudinggal megtöltöttem.
Hamar készen van :)