Gnocchikat gyártottam, nem apróztam el.
Készült carbonárás, medvehagymás és káposztás sült gnocchi.
Recept:
2,30 kg összetört burgonya(mindig héjában főzöm meg)
2 tojás
10 dkg libazsír
1 csapott ek. Só
1,5 bögre(2,5dl) b. rizsliszt
1,5 bögre aldis free from liszt
Összegyúrtam, 2 részre osztottam és jött a kicsi gombócok készítése.
Egyikbe fakanál segítségével lyukat nyomtam(sós vízben kifőztem). Másikat meglapítottam kicsit,és kisütöttem, szép pirosra kicsi olajban, amihez káposztát dinszteltem, akár a káposztás tésztához.
A carbonárásnál, 2,5 dl lm. tejszínt összekevertem 3 tojással és 15 dkg reszelt lm. sajttal és felfőztem sűrűre, pirítottam baconkockát, majd ráöntöttem a bacont és a szószt a kifőzött gnocchira, készítettem medvehagymából pestot és ebből is tettem rá, de a pesto elhagyható.