Újabb 30 perces receptem, de ezúttal nem gyúrtam, csak kevertem.
Bizonyára voltatok már úgy, hogy unalmas a megszokott, kellene valami más.
Holnap kirándulni megyünk és valami zsemle kellene, de se dagasztani, se gyúrni sincs kedvem és ha lehet nagyon koszolni se kelljen.
Hoztam egy nagyon sajtos zsemlét, a többi eddig ismerthez képest ízében, formájában is eltér.
Receptje:
4 db tojást kettéválasztjuk, fehérjét csipet sóval felverjük.A sárgájához adunk, 200g reszelt laktózmentes sajtot, (nálam a gouda, nagyon szeretem az ízét) még 5 púpos evőkanál lisztet, (most kivételesen az Aldis Free from-ot használtam) majd egy mokkáskanál sütőpor is hozzáadunk, ezt összekeverjük, jó sűrű lesz, de végül beleforgatjuk a felvert fehérjét és máris jó állagú lesz. a tészta.
Tepsibe kanalaztam a tésztát, hosszúkás formára egyengettem, tetejét megszórtam lenmaggal, majd 180 fokon kb. 20 percig sütöttem.
Ebből az adagból 8 db lesz, kettőt-kettőt összetéve 4 db zsemle.
Meg kellett kóstolnom, nagyon jó lett,most csak szalámis, sajtos szendvics lett.
De gondoltam, sütök karamellizált hagymát, virslit és saláta közé mehet majd majonézzel :P