In Passion of Tasty life

In Passion of Tasty life

Simple Carrotcake

2020. április 11. - In Passion of Tasty Life

Már megsütöttem 3 éve a gluténmentes répatorta receptem, az elmúlt két évben nem voltam túl aktív úgyhogy most itt az ideje a restart-nak.... no de vágjunk is bele!

English version you will find below!

 

img_5705.jpg

 

Hozzávalók 3db kis tortaformához vagy nagy tepsihez:

- 2 doboz kefír

- 100 g olvasztott kókuszolaj

- 6 evőkanál Gm kenyérliszt

- 4 evőkanál rizsliszt

- 1 evőkanál útifűmaghéj

- 1 evőkanál mandulaliszt

- 1 bögre kókuszreszelék

- 2 db tojás

- 3 nagyobb répa reszelve

- 1 közepes narancs héja és leve

- 1 db citrom héja

- 1 vanília rúd

- 9 evőkanál agave szirup vagy amit te használsz

- fél csomag sütőpor

- étcsoki opcionális

Tészta elkészítése:

 1. Minden hozzávalót összekeverünk egy edényben jó alaposan, majd vagy 3 kisebb torta formába vagy egy tepsibe rakjuk bele, ki hogyan szeretné.

img_5626.jpg

2. Majd az előmelegített sütőbe berakjuk kb 30 percre, de tű próba ajánlott.

3. Hagyjuk kihűlni.

4. Lehet "csupaszon" is hagyni ,de bevonhatjuk étcsokival ,mint én ez kb 3-4 kocka étcsokit és plusz 1 kávéskanálnyi kókuszolajat jelent per tortácska, és ezt vízgőz felett olvasztjuk össze. Anyu az egyiket bevonta cukormázzal mert húsvétra valami színeset akart. Én inkább a csokis típus vagyok. 

img_5632.jpg

 Szerintem egy végtelenül egyszerű recept, nekem ez vált be, remélem nektek is ízleni fog ha megcsináljátok. 

 

 The English version of my glutenfree carrotcake's recipe:

Indegredients for 3 small carrotcake or one baking tin size cake:

- 500 ml kefir or yoghurt

- 6 tablespoon of glutenfree mix flour 

- 4 tablespoon rice flour

- 1 tbs psyllium seed husks

- 1 tbs almond flour

- 9 tbs agave sirup or any sweetener

- 2 eggs

- 1 medium orange peel and juice

- 1 lemon peel

- 100 g coconutoil

- half package baking powder

- 3 big grated carrot

- 1 cup desiccated coconut

- vanilla 

- dark chocolate optional

Preparation:

1. Mix well all the indegredients in a big bowl, then pour the mixture into the cake-pan or baking tin.

2. Then took them or it into the preheated oven ( 180 degree) and bake it around 25-30 min but keep checking.

3. Let it cool down.

4. It can be kind of naked cake or use any toppings what you like, for example: I like dark chocolate topping:

All you need is 3-4 square of dark chocolate and one coffee spoon coconutoil chocolate per cake ,melt them above boiled hot water then poor it onto the cakes. Also you can use some sugar paste ,orange peel or desiccated coconut top of the chocolate.

Enjoy it (after the chocolate became solid).

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr6315605626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása