A hűvösebb időben valahogy mindig több ihletet és kedvet kapok a sütéshez, és már jó ideje kívántam egy jó kis kakaós és fahéjás csigát, anyu meg még kókuszosat is akart úgyhogy mind a 3 félét megcsináltuk :P Tény hogy a keltésztához kell idő, de megéri befektetni egy kis energiát :) Naturbit Alfa-mixet használtam és egyszerűen nagyon puha lett a csigák tésztája :P
Hozzávalók: ( 3 féle ízű csigához elég a dupla adag )
- 2,5 bögre Naturbit Alfa-mix
- 3 evőkanál kókuszvirág cukor
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 1 teáskanál só
- 1 csomag élesztő por
- fél bögre langyos víz
- fél bögre langyos tej
- 100 g laktózmentes olvasztott vaj
- 1 tojás
Töltelék:
leírom mind 3 opciót amit használtam, ízlés szerint válaszd ki
- 6-7 kávéskanál fahéj + 67 g szobahőmérsékletű vaj + 5 evőkanál kókuszvirág cukor
- 2 evőkanál holland kakaópor+ 67g szobahőmérsékletű vaj + 5 evőkanál kókuszvirág cukor
- 6 evőkanál kókuszreszelék +67g szobahőmérsékletű vaj + 5 evőkanál agave szirup
Elkészítése:
- a száraz hozzávalókat összekeverjük a mixer tálban, majd hozzáadjuk a vizet, tejet, vajat (előtte mikróban megmelegítem a tejet és a vizet, vajat felolvasztom ) és végül tojást ,majd elkezdjük dagasztani 3-4 percig, utána kézzel és egy kis liszttel is átgyúrjuk a tésztát majd kelesztjük 1 órát
- kinyújtjuk a tésztát, majd elkenjük rajta a tölteléket amit a kelesztés alatt elkészítettünk, majd feltekerjük és kb 2 ujjnyi vastagságúra felvágjuk, és kivajazott kilisztezett tepsibe rakjuk és 180 fokos előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük
- ha kihűltek már fogyaszthatjuk is őket egy bögre meleg teával vagy kakaóval ki hogyan szereti :)