In Passion of Tasty life

In Passion of Tasty life

Mustáros vaddisznóragu burgonyagombóccal mentesen

2018. augusztus 28. - In Passion of Tasty Life

A hétvégén már itt a szeptember, a nagy kánikuláknak is vége, így mindenkinek több kedve támad a konyhában főzőcskézni, ezért elhoztam nektek az egyik kedvenc ételemet amit mindig szoktam anyutól kérni, hogy készítse el nekem főleg ha sokáig nem is vagyok itthon :) 

vaddisznoragu.jpg

Hozzávalók a gombóchoz:

-3 kg héjában főtt burgonya,

-3 bögre Schär B mix lisztkeverék ( bögre 2,5 dl)

-só és bors

-15 dkg libazsír( v. kacsazsír, v. disznózsír)

-1 db tojás

Raguhoz:

-1 kg vaddisznócomb, de lehet sertés vagy marhacombból is készíteni

-5 dkg zsír

-só,bors, babérlevél ízlés szerint

-5-5 dkg Schär B mix lisztkeverék

-laktózmentes tejföl ( nagyobb dobozos ),

-1 evőkanál mustár

Elkészítés:

A húst csíkokra vágjuk, 5 dkg lisztet rászórunk és összekeverjük, majd a felolvasztott zsírra tesszük fehéredésig pirítjuk, majd ízlés szerint sózzuk,borsozzuk, babérlevelet teszünk hozzá bőven, én így szeretem, majd felöntjük vízzel,hogy jól ellepje(főzés közben pótolni kell) és puhára főzzük. Miután elkészült a hús,mustáros tejfölös habarással sűrítjük( másik 5 dkg liszt).

Közben elkészítjük a gombócokat. A burgonyát meghámozzuk( fontos: előző nap főzzük meg a burgonyát, mert nem jó meleg burgonyával dolgozni, ragacsos lesz!!!!),majd burgonyanyomón törjük át. Adjuk a hozzá a lisztet (burgonyától függhet,hogy esetleg picivel több kellhet,mint a fent leírtakban) a felolvasztott zsírt, tojást, ízlés szerint a sót,borsot, gyúrjuk össze és pihentessük a tésztát legalább fél órát. Utána lisztes kézzel csípünk a tésztából, gombócot formázunk és sós forró vízben készre főzzük.

 

A kész vaddisznóragut burgonyagombóccal tálaljuk.

 vaddisznoragu2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr6614207711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása