Sokan kértétek a szülinapi tortám receptjét, amit megkésve de végre elhoztam :)
Hozzávalók 26cm-is tortaformához:
- 2 csomag GM őrölt babapiskóta
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 20 dkg olvasztott laktózmentes vaj
- 20 dkg darált mogyoró
- 750 g laktózmentes Szarvasi mascarpone
- 2 dl laktózmentes tejszín
- 250 g mogyoróvaj
- 8 csapott evőkanál kókuszvirág cukor
- tetejére olvasztott csokihoz 10dkg 80%os étcsoki + 1dl tejszín
Elkészítése:
Az alaphoz a babapiskótát, kakaóport és olvasztott vajat összedolgozzuk majd belenyomkodjuk a formába és a hűtőbe tesszük. Addig a mogyoró kivételével mindent összedolgozunk egy kézi mixerrel, majd az alapra rászórom az őrölt mogyorót és végül a mascarponés masszát is eloszlatom a tetején és végül minimum 24 órára a hűtőben pihentetjük. A tetejére a csokit másnap locsolta rá anyukám majd visszarakta hűtőbe a tortát kb 2-3 órára.