Ebben a melegben ha neki is állok sütni , akkor olyan sütit választok amit utána tuti a hűtőben kell tárolni mert ebben a forróságban csak a hideg ételek, desszertek esnek jól :)
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 10 evőkanál nyírfacukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag glutén és laktózmentes pudingpor
- 500g laktózmentes túró
- 11 evőkanál szőlőmagolaj
- 15 evőkanál laktózmentes tej
- 7 evőkanál Naturbit Alfamix
- 7 evőkanál őrölt mandula
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 2 evőkanál holland kakaó
- 1 csomag foszfátmentes sütőpor
Elkészítése a tésztának:
4 darab tojást szétválasztunk, majd a fehérjét habosra verjük és a hűtőbe rakjuk. A sárgáját a 6 evőkanál nyírfacukorral habosra verjük majd hozzáadjuk a szőlőmagolajat majd felváltva a száraz anyagokat és a tejet, végül a fehérje habot is.
Túrós töltelékhez a pudingot elkészítjük majd a túrót, citrom héját, 4 evőkanál nyírfacukrot, 2 tojást hozzáadjuk és elkeverjük.
Zsírpapírozott tepsibe eloszlatom a tésztát majd kanállal a túrós tölteléket, és 180 fokon előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütöm, de a tűpróba alapján állapítjuk hogy megsült-e. Majd miután kihűlt fogyaszthatjuk is :)