In Passion of Tasty life

In Passion of Tasty life

Somlói galuska mentesen

2018. augusztus 03. - In Passion of Tasty Life

A Schär megbízásából teszteltük anyukámmal az új B mix lisztkeveréket, nagyszerű textúrát ad a piskótának, én nagyon elégedett voltam a végeredménnyel. Hamarosan hozok még más receptet ezzel a termékkel, addig is próbáljátok ki :)

somloi.jpg

Hozzávalók a piskótához 4-6 fő részére:

- 10 db tojás

- 10 evőkanál víz

- 6 evőkanál nyírfacukor

- 1 evőkanál útifűmaghéj

- 6 evőkanál Schär B mix

- 9 evőkanál mandulaliszt

- fél csomag foszfátmentes sütőpor

Piskóta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját a nyírfa porcukorral fehéredésig habosra keverjük,közben adagolva hozzá a 10 evőkanál vizet. Addig összekeverjük a száraz hozzávalókat.

Tepsit kibéleljük sütőpapírral,amit kiolajozzuk,lisztezzük. Habosra kikevert sárgájához hozzákeverjük a száraz hozzávalókat,majd adagolva adjuk hozzá a felvert fehérjét,tepsiben tesszük és 180 fokon készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük megsült e a piskótánk).

Közben  elkészítjük az önteteket.Mazsolát rumba ( v. sütő rumba)áztatjuk, ezt előző nap is megtehetjük,nálunk nem szereti mindenki a mazsolát,így én aszalt áfonyával helyettesítem.

Hozzávalók öntetekhez:

-1 l laktózmentes tej

-4 dl laktózmentes tejszín

-2 cs. gluténmentes vaníliás pudingpor

-3- 4 ek. Nyírfacukor 

-2 evőkanál kukoricakeményítő

-10 dkg 75% étcsokoládé

-rum (v. sütő rum)

-tetejére 5 dl tejszín felverve

Míg sül a piskóta elkészítjük az önteteket. Felforraljuk a tejet és a pudingot elkészítjük( beletesszük a nyírfacukrot) a zacskón leírtak alapján, de én teszek bele még 2 evőkanál kukoricakeményítőt is. Tejszínt felforraljuk, majd tűzről levéve felolvasztjuk benne az étcsokoládét, és pici rummal megbolondítjuk.

Ha a piskóta készen van, miután hűlt egy picit,kockákra felvágjuk, és egy tálba elrendezzük. Ráöntjük a rumos mazsolát, majd a pudingot és végül a felolvasztott tejszínes ,rumos csokoládét.

Tetejét megszórhatjuk mandula szeletekkel,vagy apróra vágott mandulával.

Hűtőbe tesszük legalább 4 – 5 órára, de a legjobb egy éjszakai hűtés.

Tálaláskor felvert laktózmentes tejszín habbal a tetején kínáljuk :)

 


         

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr8614160059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása