A Schär megbízásából teszteltük anyukámmal az új B mix lisztkeveréket, nagyszerű textúrát ad a piskótának, én nagyon elégedett voltam a végeredménnyel. Hamarosan hozok még más receptet ezzel a termékkel, addig is próbáljátok ki :)
Hozzávalók a piskótához 4-6 fő részére:
- 10 db tojás
- 10 evőkanál víz
- 6 evőkanál nyírfacukor
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 6 evőkanál Schär B mix
- 9 evőkanál mandulaliszt
- fél csomag foszfátmentes sütőpor
Piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját a nyírfa porcukorral fehéredésig habosra keverjük,közben adagolva hozzá a 10 evőkanál vizet. Addig összekeverjük a száraz hozzávalókat.
Tepsit kibéleljük sütőpapírral,amit kiolajozzuk,lisztezzük. Habosra kikevert sárgájához hozzákeverjük a száraz hozzávalókat,majd adagolva adjuk hozzá a felvert fehérjét,tepsiben tesszük és 180 fokon készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük megsült e a piskótánk).
Közben elkészítjük az önteteket.Mazsolát rumba ( v. sütő rumba)áztatjuk, ezt előző nap is megtehetjük,nálunk nem szereti mindenki a mazsolát,így én aszalt áfonyával helyettesítem.
Hozzávalók öntetekhez:
-1 l laktózmentes tej
-4 dl laktózmentes tejszín
-2 cs. gluténmentes vaníliás pudingpor
-3- 4 ek. Nyírfacukor
-2 evőkanál kukoricakeményítő
-10 dkg 75% étcsokoládé
-rum (v. sütő rum)
-tetejére 5 dl tejszín felverve
Míg sül a piskóta elkészítjük az önteteket. Felforraljuk a tejet és a pudingot elkészítjük( beletesszük a nyírfacukrot) a zacskón leírtak alapján, de én teszek bele még 2 evőkanál kukoricakeményítőt is. Tejszínt felforraljuk, majd tűzről levéve felolvasztjuk benne az étcsokoládét, és pici rummal megbolondítjuk.
Ha a piskóta készen van, miután hűlt egy picit,kockákra felvágjuk, és egy tálba elrendezzük. Ráöntjük a rumos mazsolát, majd a pudingot és végül a felolvasztott tejszínes ,rumos csokoládét.
Tetejét megszórhatjuk mandula szeletekkel,vagy apróra vágott mandulával.
Hűtőbe tesszük legalább 4 – 5 órára, de a legjobb egy éjszakai hűtés.
Tálaláskor felvert laktózmentes tejszín habbal a tetején kínáljuk :)