Mogyoróvaj mániám csúcsát élem éppen, szerintem nincs nap mikor a zabkásámba nem rakok reggelire, és még hogy tetőzzem a dolgot akkor még a sütim is abból áll :D Gyorsan összeállítható, talán annyi a macera vele, hogy összeállítás után hűtőbe kell kicsit rakni, hogy a mogyoróvaj megdermedjen bár ennyi baj legyen.. :D
Hozzávalók 4 személyre:
- fél bögre Schär Mix C liszt
- fél bögre barna rizsliszt
- 1 bögre őrölt mandula
- 3 db tojás
- 4 kanál nyírfacukor
- 1 csomag mindenmentes sütőpor
- 2 teáskanál fahéj
- 2 bögre mogyoróvaj
- 100 ml rizstejszín
- 2 marék aszalt áfonya (opcionális lehet csokichips is)
Elkészítése:
1. A tojást a nyírfacukorral habbá verem egy mixer segítségével majd folyamatos keverés mellett a többi hozzávalót is hozzáadom.
2. Berakom a hűtőbe olyan 20-30 percre.
3. 2 tepsit kibélelek sütőpapírral majd kis golyókat formázok és a végén lelapítom őket egy kanál segítségével, majd 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütöm.
4. Majd kicsit hagyjuk kihűlni és utána fogyaszthatjuk is akár tejbe mártogatva (én rizstejbe :)