Bár csillagászatilag még hivatalosan nincs vége a nyárnak, de az ősz tényleges megérkezett a Szeptemberrel együtt. Szép volt ,meleg volt a nyár de azt hiszem most mindenki aki szeret sütni az gőzerővel neki is áll az alkotásnak ha már hűvösebbre fordult az idő :) Én szombaton egy gyorsan összedobható cukkinis pizzával indítottam és 3db-ot gyártottam a családnak ebédre.
Hozzávalók 3 db pizzához:
- 4 közepes cukkini lereszelve
- 8 db tojás
- 20 dkg laktózmentes reszelt sajt
- bors
-só
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 20 dkg Schär Farina liszt (gluténmentes)
Elkészítése:
1. Egy tálban összekeverjük hozzávalókat, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a tésztát és egy kanál segítségével egyenletesen eloszlatom.
2. Majd 200 fokon előmelegített sütőben addig sütöm amíg meg nem pirul a tészta.
3. Kivesszük a pizzatésztát és feltétként én a következőket raktam rá ( természetesen ízlés szerint bármit használhatunk ) :
- 4,5 dl laktózmentes tejföl
- 30 dkg laktózmentes mozarella
- sült bacon kocka
4. Visszarakjuk a sütőbe és addig sütjük míg ráolvad a mozarella a tetejére.