Már el kellett használnom a túrókat amik itthon voltak, s mivel áfonya szezon van így összekötöttem a kellemest a hasznossal :) A piacon nagyon szép áfonyákat találtam plusz nálunk barack mindig van mert mindenki szereti a családban, de persze lehet csak áfonyás vagy barackos a süti kinek hogy tetszik, lényegében egy elég jó gluténmentes alapot hoztam össze mert a tészta alsó rétege 2 nap után is omlós marad és nem törik össze :)
Hozzávalók:
Az aljához:
- 250 g Schär Farina liszt
- 250 g rizsliszt
- 5 dkg Gm zabpehely
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 3 db tojás
- 4 evőkanál agave szirup
- 30 dkg laktózmentes vaj
- 1 dl laktózmentes tejföl
Tetejéhez:
- 3 evőkanál rizsdara
- 500 g laktózmentes Mizo túró
- 250 g Free from laktózmentes mascarpone
- 1 csomag mindenmentes pudingpor
- 4 db tojás
- 4 evőkanál agave szirup
- 2 evőkanál citromlé
- 150 g laktózmentes vaj
- 400 g áfonya
- 200 g barack
- 1 evőkanál vanília aroma
Elkészítése:
1. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd az alját kezdjük el a sütinek; a vajat habosra verjük az agavéval egy kézi mixer segítségével, a többi hozzávalót kézzel dolgozzuk össze a vajas masszával majd a tésztát kézzel belenyomkodjuk a tepsibe lehetőleg egyenletesen. Villával megszurkáljuk és az előmelegített sütőben 10 percig sütjük majd kivesszük hűlni kicsit.
2. Addig a süti tetejét is összedolgozzuk amíg kicsit hűl az alja, először a vajat az agavéval habosra verem majd folyamatosan adom hozzá a tojást, túrót, mascarponét, pudingport, rizsdarát, citromlevét, vaníliát. Az egyik felét a túrós masszának a süti aljára kenjük, majd a gyümölcsöket eloszlatjuk rajta s végül a másik felét is a túrós masszának rákenjük és a sütőbe rakjuk és olyan 45-50 perc alatt készre sütjük.