In Passion of Tasty life

In Passion of Tasty life

Omlós áfonyás-túrós szeletek mentesen

2017. augusztus 02. - In Passion of Tasty Life

Már el kellett használnom a túrókat amik itthon voltak, s mivel áfonya szezon van így összekötöttem a kellemest a hasznossal :) A piacon nagyon szép áfonyákat találtam plusz nálunk barack mindig van mert mindenki szereti a családban, de persze lehet csak áfonyás vagy barackos a süti kinek hogy tetszik, lényegében egy elég jó gluténmentes alapot hoztam össze mert a tészta alsó rétege 2 nap után is omlós marad és nem törik össze :) 

 

img_8302.jpg 

 Hozzávalók:

Az aljához:

- 250 g Schär Farina liszt

- 250 g rizsliszt

- 5 dkg Gm zabpehely

- 1 evőkanál útifűmaghéj

- 3 db tojás

- 4 evőkanál agave szirup

- 30 dkg laktózmentes vaj

- 1 dl laktózmentes tejföl

Tetejéhez:

- 3 evőkanál rizsdara

- 500 g laktózmentes Mizo túró

- 250 g Free from laktózmentes mascarpone

- 1 csomag mindenmentes pudingpor 

- 4 db tojás

- 4 evőkanál agave szirup

- 2 evőkanál citromlé

- 150 g laktózmentes vaj

- 400 g áfonya

- 200 g barack

- 1 evőkanál vanília aroma

 

Elkészítése:

1. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd az alját kezdjük el a sütinek; a vajat habosra verjük az agavéval egy kézi mixer segítségével, a többi hozzávalót kézzel dolgozzuk össze a vajas masszával majd a tésztát kézzel belenyomkodjuk a tepsibe lehetőleg egyenletesen. Villával megszurkáljuk és az előmelegített sütőben 10 percig sütjük majd kivesszük hűlni kicsit.

2. Addig a süti tetejét is összedolgozzuk amíg kicsit hűl az alja, először a vajat az agavéval habosra verem majd folyamatosan adom hozzá a tojást, túrót, mascarponét, pudingport, rizsdarát, citromlevét, vaníliát. Az egyik felét a túrós masszának a süti aljára kenjük, majd a gyümölcsöket eloszlatjuk rajta s végül a másik felét is a túrós masszának rákenjük és a sütőbe rakjuk és olyan 45-50 perc alatt készre sütjük.

img_8232.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr612708342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása