Megszokott "tejpitém" kicsit felturbózva, természetesen glutén és tejmentesen készült. Igazából ha valaki mégse érzékeny a tejre érdemes a kókusztejet választania ebben az esetben, hogy elérje a kívánt pina colada ízt. Most még belehet kapcsolni a sütőt mivel a hőmérséklet nem több 22 foknál és ez a süti 40 perc alatt készre is sül.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 80 g nyírfacukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 100 g őrölt mandula
- 1 púpos evőkanál Schär gluténmentes liszt
- 2,5 dl kókusztej ( én Alprot használtam de a Joya is jó)
- 2,5 rizstejszín
- csipet só
- 1 egész ananász
- 1 teáskanál rózsavíz (elhagyható)
Elkészítése:
1. Az ananász kivételével minden hozzávalót jól összekeverünk egy robotgép vagy kézi mixer segítségével.
2. Majd a piteformát kókuszzsírral kikenem, kókuszreszelékkel megszóróm az alját is majd az ananászt egyenletesen a tálban szétoszlatom.
3. Ráöntöm az ananászra a tésztát, majd a tetejét is megszóróm kókuszreszelékkel és a 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöm 40 -50 perc alatt.