Ismét megcsináltam a kedvenc "tejes pite" receptemet , tej nélkül :D Mivel őrült mandulát használok szerintem nagyon illik hozzá a mandulatej pedig "csak" laktózérzékeny vagyok. Kedvenc gyümölcsöm közé tartozik a sárgabarack is és frissen a kertből szedve nem is lehetne jobb.... egyik előnye ha az ember kertes házban lakik:) Ez a pite elronthatatlan, kezdőknek is bátran ajánlom! :)
 
Hozzávalók:
- 80g xylit
 - 3 tojás
 - 1 evőkanál vanília aroma
 - 40 g Schär gluténmentes liszt
 - 1 evőkanál útifűmaghéj
 - 100 g őrölt mandula
 - 2,5 dl mandulatej
 - 2,5 dl rizstejszín
 - csipet só
 - 500 g sárgabarack
 
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokon előmelegítjük és egy 25 cm-is formát jó alaposan kikenjük kókuszolajjal és kilisztezzük.
2. A gyümölcsöket megmossuk, és a többi hozzávalót egy tálban összekeverjük és palacsintatésztához hasonló állagú tésztát kapunk.
3.A formába beleöntjük a tésztát majd a tetejére rakosgatom a kimagozott sárgabarackokat.
4.Utána berakjuk a sütőbe és 30- 40 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Tálalhatjuk fagyival is.


Megtaláltok instagramon is: