Ismét megcsináltam a kedvenc "tejes pite" receptemet , tej nélkül :D Mivel őrült mandulát használok szerintem nagyon illik hozzá a mandulatej pedig "csak" laktózérzékeny vagyok. Kedvenc gyümölcsöm közé tartozik a sárgabarack is és frissen a kertből szedve nem is lehetne jobb.... egyik előnye ha az ember kertes házban lakik:) Ez a pite elronthatatlan, kezdőknek is bátran ajánlom! :)
Hozzávalók:
- 80g xylit
- 3 tojás
- 1 evőkanál vanília aroma
- 40 g Schär gluténmentes liszt
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 100 g őrölt mandula
- 2,5 dl mandulatej
- 2,5 dl rizstejszín
- csipet só
- 500 g sárgabarack
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokon előmelegítjük és egy 25 cm-is formát jó alaposan kikenjük kókuszolajjal és kilisztezzük.
2. A gyümölcsöket megmossuk, és a többi hozzávalót egy tálban összekeverjük és palacsintatésztához hasonló állagú tésztát kapunk.
3.A formába beleöntjük a tésztát majd a tetejére rakosgatom a kimagozott sárgabarackokat.
4.Utána berakjuk a sütőbe és 30- 40 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Tálalhatjuk fagyival is.
Megtaláltok instagramon is: