A jó idő miatt nem akartam sok időt a konyhában tölteni, úgyhogy ameddig sült a süteményem addig is kint napoztam a kertben. Gyorsan össze lehet dobni és mégis másnap pille könnyű marad a süteményünk :P Mostanában törekszem arra ,hogy a legtöbb sütimnél nem használok fehér cukrot persze aki ragaszkodik hozzá, akkor kb 3/4 bögre kell bele.
Hozzávalók:
- 500 g laktózmentes túró
- 6 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 doboz laktózmentes tejföl
- 100 g laktózmentes vaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 6 evőkanál agave szirup
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 1 evőkanál Schär gluténmentes kenyérliszt
- 2 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál kölesliszt
- 1 csomag mindenmentes sütőpor
Elkészítése:
1. 180 fokon előmelegítjük a sütőt hogy amikor a tésztát berakjuk jó forró legyen.
2. A hozzávalókat jól összekeverjük kézi mixerrel vagy robotgéppel majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és kb 30 perc alatt készre sütjük.
3. Fogyaszthatjuk így is egy pohár tejjel vagy ketté vágjuk a sütemény majd az egyik felét megkenjük mogyoróvajjal és lekvárral és ráhelyezzük a másikat. Én a hűtőben pihentettem 1-2 órát mert ebben a melegben hidegen kívántam meg :)