Elfekvőben volt pár csomag gluténmentes zabkeksz és gyorsan össze akartam dobni valamit sütés nélkül, szerintem ez a kekszes süti isteni lett és ha vendégek jönnek akkor se nagy macera elkészíteni :)
Hozzávalók:
- 3 csomag őrölt gluténmentes zabkeksz
- 10 dkg laktózmentes olvasztott vaj
- 1,5 dl forró víz
- 4 evőkanál kókuszvirág cukor
- 4 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
- 1 csomag marcipánmassza
- őrölt mandula a külsejére
- kis rum
- 10 dkg házi mogyoróvaj
Elkészítése:
1. Összegyúrom a hozzávalókat a marcipán,mogyoróvaj és őrölt mandula kivételével, majd egy folpackra kiterítem egyenletesen és megkenem mogyoróvajjal, majd a marcipánból egy hosszú rudat gyúrok és a tészta közepére helyezem. (ha nehezen áll össze kis vizet lehet még hozzá adni)
2. Feltekerem teljesen a folpack segítségével, majd megszórom őrölt mandulával és a hűtőben pihentetem minimum 3-4 órát és ezután vágom fel.