Már nagyon régen ettem rétest, és sok helyen körbe néztem ,hogy lehet gluténmentes rétest elkészíteni..végül a rizslapokra esett a választás ,mert az nem tűnt nagyon körülményesnek mert aznap nem csak a rétes elkészítése várt rám :)
Hozzávalók:
- 1 csomag rizslap
- laktózmentes vaj a kenéshez
- 12 dkg rizsdara
- 2 üveg meggy
- 3 evőkanál kókuszvirág cukor
-púpozott kanál fahéj
Elkészítése:
1. Rizsdarát megpirítom pici szőlőmagolajon, hozzáadom a cukrot és a fahéjat majd felöntöm fél deci vízzel , hogy kicsit megfőjön és ha kész van levesszük a tűzhelyről és a meggyet belekeverjük.
2. A rizslapokat 2 mp percre vízbe mártom, először 9 lapot rakok a folpackra majd megvajazom majd megint 6 dbot, rárakom a tölteléket, majd a folpack segítségével feltekerem.
3. Kivajazott és lisztezett tepsibe rakom, megkenem a rudakat is vajjal és 180 fokon készre sütöm.
4. Mielőtt felszeletelem őket hagyom kihűlni.