Imádom ezt a sütit, mert könnyű és belül krémesebb , évente többször is elkészítem mert ez nem csak húsvétra tökéletes. És jobb ha az ember dupla adagot csinál, mert ha a család rákap.. akkor gyorsan el fog fogyni :)
Hozzávalók:
- 4 evőkanál rizsliszt
- 4 evőkanál kenyérliszt
- 5 evőkanál kukoricapehely
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 1 evőkanál lenmagliszt
- 1 nagyobb narancs héja és leve
- 20 dkg laktózmentes vaj
- 9 evőkanál agave szirup
- 2 doboz kefír
- fél csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 20 dkg reszelt sárgarépa
- 1 bögre kókuszreszelék
- 1 vanília rúd
Tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál narancshéj
- 3 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítése:
1. Lereszeljük a répát és a narancshéját, előmelegítjük a sütőt 180 fokn.
2. A vajat az agaveval és a vanília rúddal simára keverjük egy robotgépben, majd hozzáadjuk a tojásokat, a kefírt, narancslevét, majd a sütőport, lisztet majd a kókuszreszeléket. Legvégül a sárgarépát keverjük bele.
3. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit, majd a sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
4. Hagyjuk kihűlni a tésztánkat, addig az étcsokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és simára keverjük.
5. Bevonjuk vele a tészta tetejét, majd megszórjuk kókuszreszelékkel és narancshéjjal, majd hűtőbe tesszük kb 1 órára.