Ki ne szeretné a chipset, de sajnos nem túl egészséges ami a bolt polcain található vagy ha gluténmenteset keresünk akkor mélyen bele kell nyúlnunk a pénztárcánkba. Házilag szerintem gyorsan kész van és nagyon finom a zöldség chips, a kedvencem a zeller és fehérrépa volt.
Hozzávalók: ( egy tál chipshez)
- 2 db fehérrépa
- 2 db sárgarépa
- kisebb zeller
- 1 db cékla
- himalaya só
- frissen őrölt bors
- fokhagymapor
- jó fél liter olaj (én szőlőmagolajat használok)
Elkészítése:
1. Meghámozzuk a zöldségeket, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.
2. Az olajat beleöntjük egy lábasba és elkezdjük melegíteni mielőtt belerakjuk a zöldséget.
3. Elkezdjük külön-külön kisütni őket, nekem a sárgarépa tartott kicsit több ideig mint a többi.
4. Papírtörlőre rakjuk a kész zöldséget, hogy ne maradjanak olajosak.
5. Egy visszazárhatós zacsiba berakjuk őket és rászórjuk a fűszer keveréket ,majd jól összerázzuk, utána már fogyaszthatjuk is.