Gondoltam a sok gluténmentes süteményeim mellé jól jönne finom leves is, amihez nagyon nem kell konyhatündérnek lenni és hálistennek egyre több friss zöldség kapható tavasz beköszöntével végre :)
Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- kisebb zeller fele
- 2 db kisebb sárgarépa
- 1 db kisebb édesburgonya
- 3 szál újhagyma
- himalája só
- frissen őrölt bors
- mindenmentes ételízesítő
- piros paprika
- 2 dl növényi tejszín
- olaj ( én szőlőmagolajat használok)
- Schär gluténmentes kenyérliszt (opcionális)
Elkészítése:
1.Zsíron dinsztelem a hagyma karikákat, majd minden zöldséget rádobok (felaprítva de 4 fej gombát felszeletve félre teszek), azokat is megdinsztelem és a fűszereket is hozzáadom, végül felöntöm annyi vízzel hogy teljesen ellepje.
2.Ha már megpuhultak a zöldségek akkor leszűröm majd egy kis lével összeturmixolom őket.
3.Ezután hozzákeverem a leszűrt levéhez majd hozzáadok 2 dl tejszínt is és felforralom. (megkóstolom kell-e még valamelyik fűszerből)
4. A 4 db felszeletelt gombát Schär gluténmentes kenyérlisztben megforgatom, majd szőlőmagolajon kisütöm és ez lesz a levesbetét, utána már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat :)