Most hétvége sem telhetett el édesség gyártása nélkül, mivel szombaton volt a "nemzetközi gofrinap" így megkívántam és rögtön készítettem simát és csokisat is csak hogy halmozzuk az élvezeteket ,persze glutén-, laktóz és cukormentesen :D
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 100 g kukoricapehely liszt
- 300 g Schär gluténmentes kenyérliszt
- 1 púpos evőkanál útifűmaghéj
- 4 evőkanál őrölt mandula
- 5 dl laktózmentes tej
- 25 dkg olvasztott laktózmentes vaj
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 4 teáskanál vanília aroma
- 6 evőkanál kókuszvirág cukor ( 4 evőkanál agave szirupot használtam mert cukormenteset szerettem volna)
- a sima gofrihoz 2 teáskanál fahéj, meg reszelt narancshéj
- csokis gofrihoz 4 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor + kókuszvirág cukor
Elkészítés:
1. Robotgépben olvasztott vajat, cukrot és tojásokat habosra keverjük. Felváltva kis adagokban adjuk hozzá a tejet meg a lisztkeveréket, addig keverjük míg csomómentes lesz.
2. Ketté választjuk a tésztánkat az egyikhez fahéjat és narancshéjat, a másikhoz kakaóport és kókuszvirág cukrot adunk és jó alaposan elkeverjük.
3. 5-10 percet hagyjuk állni, majd 2-3 dl tejet adunk a keverékekhez hogy közepesen folyós állaga legyen. ( a kakaósba lehet több is megy mert kicsit sűrűbb lesz állaga mint a simának)
4. Forró gofri sütőben kisütjük őket és már tálalhatjuk is ízlés szerint :) jóétvágyat