Szombaton olyan rossz idő volt, hogy muszáj voltam egy kis édességgel feldobni a napot, így készítettem glutén és laktózmentes palacsintákat vagy 50 darabot :D
Hozzávalók kb 12-15 darabhoz:
- 100 g liszt : őrölt gluténmentes zabpehely+ Schär gluténmentes kenyérliszt + kölesliszt
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 2 evőkanál bambuszrost
- fél csomag sütőpor
- 400 ml laktózmentes tej + 100 ml
- 1 doboz laktózmentes tejföl
- 1 evőkanál agave szirup
- 1 teáskanál fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 2 teáskanál vanília aroma
- 6 db tojás
Elkészítése:
1. Szétválasztjuk a tojássárgáját és fehérjét, majd a kemény habbá verjük a fehérjét.
2. A száraz hozzávalókkal elkeverem a vanília aromát, agave sziurpot , tojássárgáját, tejfölt majd 200 ml - ként hozzá keverem a tejet.
3. Beleforgatom a felvert fehérjét a tésztába , majd 1-2 órát pihentetem a hűtőben.
4. Jól átkeverem és adok még hozzá 100 ml tejet hogy ne legyen nagyon sűrű, majd szőlőmagolajon (kókuszolajon vagy vajon ) kisütöm őket. ( a képen látható palacsintákhoz ételszínezéket használtam)