Martha Stewart csokitortájával régóta szemezgettem végül megcsináltam és mindössze négy hozzávaló kellett a tortához. Mire lefotózhattam volna a tortát addigra már a fele eltűnt, így egy szeletet hoztam el nektek :)
Hozzávalók:
- 227 g étcsokoládé
- 8 evőkanál laktózmentes vaj
- 6 db nagy tojás
- fél bögre cukor ( én 6 evőkanál xylitet használtam)
- laktózmentes tejszín a tálaláshoz ( természetesen elhagyható)
Elkészítése:
1. 23 cm- es tortaformát kivajazunk és a sütőt előmelegítjük 140 fokon.
2. Egy lábasban felforralunk vizet ,a gőz felett megolvasztjuk a vajat és az étcsokoládét ,majd hagyjuk hűlni egy kicsit.
3. Szétválasztjuk a tojássárgáját és fehérjét, majd a habbá verjük a fehérjét a cukorral.
4. Egy spatula segítségével elkeverjük a tojássárgáját a csokimasszába, majd a habunk 1/4 is beleforgatjuk óvatosan, utána a maradékot.
5. Beleöntjük a tortaformába és 50-60 percig sütjük, akkor kész a tortánk ha a széle elvált a formától.