Igazi hungarikum kicsit másképpen, glutén-, laktóz és cukormentesen. Az íze pont olyan mint az "eredeti" Rákóczi túrósnak csak ezt ételallergiás társaim is fogyaszthatják.
Hozzávalók egy tepsi tésztához:
- 10 dkg gluténmentes őrölt zab
- 10 dkg Schär liszt
- 5 evőkanál őrölt mandula
- fél csomag sütőpor
- 3 db tojás sárgaja
- 4 evőkanál nyírfacukor
- fél doboz laktózmentes tejföl
- 15 dkg laktózmentes vaj
- 1 citrom reszelt héja
Túrós réteghez:
- 50 dkg laktózmentes túró
- 1 tojás
- 1 doboz laktózmentes tejföl
- 5 evőkanál agave
- 1 citrom reszelt héja
Habhoz:
- 3 tojás fehérje
- 2 evőkanál agave szirup
Elkészítés:
1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk majd egy kivajazott és lisztezett tepsibe belenyomkodjuk majd a 180 fokon előmelegített sütőben félig megsütjük.
2. A túrós réteghez a hozzávalókat fakanállal összekeverem majd a félig megsült tészta rétegre halmozom és szépen el egyengetem és tovább sütöm.
3. Addig a tojást az agave sziruppal habbá verem majd egy habzsákba beletöltöm és mikor készre sült majdnem a tészta akkor rács formát nyomunk a habból rá és lekvárt rakunk a rések közé (cukormentes házi meggylekvárt használtam).
4. Visszateszem a sütőbe hogy egy kis szint kapjon a habunk,mielőtt kockára vágnánk hagyjuk kihűlni a süteményt.