Gluténmentesen jó kelt tésztát csinálni művészet ugyanis frissen még puha de másnap kb beletörik az ember foga. Nos úgy néz ki nekem sikerült megalkotnom a jó kelt tészta receptet persze minden receptet lehet fejlesztgetni hogy tökéletesebb legyen.
Hozzávalók úgy 35- 40 db csigához:
- 500 g Glutemix fehér kenyérliszt
- Schar gluténmentes liszt
- 6 evőkanál gluténmentes őrölt zabpehely
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 1 evőkanál őrölt lenmag
- 5 evőkanál őrölt hántolatlan mandula
- 12 dkg harimasa
- 5 evőkanál kókuszvirág cukor
- 1 csomag instant élesztő
- 2 db tojás
- 1 dl szőlőmagolaj
- 5,5 dl laktózmentes tej
Töltelékhez:
- 12 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
- 1 bögre laktózmentes tej
- 10 evőkanál kókuszvirág cukor
Elkészítése:
1. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat kézzel, lehetőleg a meleg tejet és az olajat apránként adjuk a tésztához. Majd két óráig hagyjuk kelni a tésztánkat.
2. Ezután kinyújtjuk a tésztát és jó vastagon megkenjük kakaósmasszával, végül feltekerjük és a hengerünket én egy olyan két ujjnyi vastagságúra vágtam fel, majd egy kivajazott és lisztezett tepsibe rakosgattam bele.
3. A sütőt felkapcsoltam 50 fokra és egy 10 percig hagytam kelni a csigánkat, majd 180 fokon 40- 50 perc alatt készre sütöttem. Kb 20. percnél meglocsolgattam a csigákat egy kis cukros tejjel hogy puhák maradjanak másnap is.
Másnap fogyaszthatjuk tejjel vagy teával, ki mit favorizál jobban :) Én egy vaníliás epres sült teával fogyasztottam el a csigákat,mivel kicsit meg vagyok fázva így a napokban inkább sok meleg teát iszom. Ez a kedvenc márkám mert hozzá adott cukor nélkül is finom az íze és gyümölcs darabok is vannak benne, ide katt ha szeretnétek többet megtudni erről a különleges teáról :)