Személy szerint imádom a palacsintát minden verzióban, így elkészítettem ‘tortaformában’ is , bár elég időigényes de szerintem megéri.
Hozzávalók a tésztához:
- 900 ml laktózmentes tej
- 3 db tojás
- 3 evőkanál szőlőmagolaj
- 1 evőkanál xylit
- 450 g liszt = 400 g gluténmentes liszt + 50 g rizsliszt
A hozzávalókat összekeverjük a tej kivételével mivel azt 200 ml-kènt adagoljuk hozzá és csomómentesre keverjük egy habverővel. Majd ketté választjuk a tésztát és az egyik feléhez 2 evőkanál kakaóport adunk. 10-15 percet hagyjuk állni. Utána elkezdjük kis laktózmentes vajon kisütni a serpenyőben a palacsintákat.
Majd ha kész hagyjuk teljesen kihűlni és addig elkészítjük a fehér és étcsokoládés ganachét. ( fehér csokoládét kicserélhetjük bármivel hogy teljesen laktózmentes legyen).
2 x 200 ml hulalát felteszünk a tűzhelyre ( külön kis lábasban) majd ha elég meleg levesszük a a tűzről. Az egyikbe egy tábla étcsokit a másikba egy tábla fehércsokit keverünk bele. Hagyjuk ezeket is kihűlni majd botmixer segítségével felverjük őket habállagúra.
Majd elkezdjük a palacsinták egymásra pakolását, felváltva egy sima és egy csokisat. Én a sima tetejére az étcsokoládés ganachét kentem , a kakaósra pedig a fehér csokoládés ganachét.
Majd a tetejére habzsákból nyomtam ki a fehér csokis ganachét, így cuki virágmintája lett és arra raktam még cseresznyét