In Passion of Tasty life

In Passion of Tasty life

Maxi King

2017. február 15. - In Passion of Tasty Life

Édesanyám segítségével megalkottuk az első gluténmentes piskóta receptünket ami a ‘maxiking’ tésztája lesz.

image.jpg

 

Hozzávalók  piskótához :

  • 10 db tojás
  • 5 evőkanál kókuszvirág cukor
  • 10 evőkanál víz
  • 5 evőkanál gluténmentes liszt
  • 8 evőkanál mandulaliszt
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a házi karamellához:

  • 500 ml hulala
  • 12 evőkanál kókuszvirág cukor
  • 400 g darált sós mogyoró + 100 g díszítéshez

Hozzávalók a tejszín réteghez:

  • 250 ml hulala
  • 3 evőkanál kókuszvirág cukor
  • 1 csomag zseléfix

Hozzávaló étcsokoládé réteghez:

  • 1,5 tábla olvasztott 80-90 % étcsokoládé

 

Elkészítés:

Külön választjuk a tojások fehérjét és sárgáját két külön tálba.Majd a sárgáját habosra verjük az 5 kanál cukorral majd lassan hozzáadjuk a vizet és utána lisztkeverékünket. Ezután a tojás fehérjét kemény habbá verjük és apránként óvatosan hozzáadjuk a tésztánkhoz ( beleforgatjuk hogy ne törjük össze a habunkat). Majd egy nagy tepsibe ( amit kibéleltünk sütőpapírral és azt kivajaztunk ) egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztánkat és a 180 fokon előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

img_0374.JPG

Majd ha kihűlt kivesszük a tepsiből, téglalap alakúra vágjuk és utána a kis téglalapjainkat is ketté vágjuk.

img_0378.JPG

 

img_0376.JPG

 

Majd a házi karamellánkat összekeverjük 400 g darált sós mogyoróval és mindkét oldalát bekenjük a szeleteinknek, majd 1 réteg tejszín a szelet közé és a tetejét bekenjük az étcsokoládéval és szórunk rá még sós mogyorót majd egy éjszakát pihentetjük a hűtőben 

img_0383.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr7012257934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása