Édesanyám segítségével megalkottuk az első gluténmentes piskóta receptünket ami a ‘maxiking’ tésztája lesz.
Hozzávalók piskótához :
- 10 db tojás
- 5 evőkanál kókuszvirág cukor
- 10 evőkanál víz
- 5 evőkanál gluténmentes liszt
- 8 evőkanál mandulaliszt
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- fél csomag sütőpor
Hozzávalók a házi karamellához:
- 500 ml hulala
- 12 evőkanál kókuszvirág cukor
- 400 g darált sós mogyoró + 100 g díszítéshez
Hozzávalók a tejszín réteghez:
- 250 ml hulala
- 3 evőkanál kókuszvirág cukor
- 1 csomag zseléfix
Hozzávaló étcsokoládé réteghez:
- 1,5 tábla olvasztott 80-90 % étcsokoládé
Elkészítés:
Külön választjuk a tojások fehérjét és sárgáját két külön tálba.Majd a sárgáját habosra verjük az 5 kanál cukorral majd lassan hozzáadjuk a vizet és utána lisztkeverékünket. Ezután a tojás fehérjét kemény habbá verjük és apránként óvatosan hozzáadjuk a tésztánkhoz ( beleforgatjuk hogy ne törjük össze a habunkat). Majd egy nagy tepsibe ( amit kibéleltünk sütőpapírral és azt kivajaztunk ) egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztánkat és a 180 fokon előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Majd ha kihűlt kivesszük a tepsiből, téglalap alakúra vágjuk és utána a kis téglalapjainkat is ketté vágjuk.
Majd a házi karamellánkat összekeverjük 400 g darált sós mogyoróval és mindkét oldalát bekenjük a szeleteinknek, majd 1 réteg tejszín a szelet közé és a tetejét bekenjük az étcsokoládéval és szórunk rá még sós mogyorót majd egy éjszakát pihentetjük a hűtőben