Ez a tökéletes recept a gluténérzékenyeknek, pontosan olyan ízű mint a mezei lángos. Nagyon könnyen elkészíthető és sokáig eláll.
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg fehér rizsliszt
- 1/2 csomag élesztő
- 5 dkg barna rizsliszt
- 5 dkg kukoricapehely
- 3 dkg burgonyapehely
- 5 dkg lenmagliszt
- 5 dkg gluténmentes kenyérliszt
- 1 tojás
- 2 teáskanál só
- 2 dl kefír
- 1 dl laktózmentes tej
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd kézi mixerrel alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval és utána hűtőbe tesszük pár órára. Az a jó ebben a tésztában hogy akár 1 hétig is eláll a hűtőben, mindig csak annyi tésztát veszünk ki amit éppen megszeretnénk enni így mindig friss lángost fogyaszthatunk. A tésztát olajban kell kisütni majd laktózmentes fokhagymás tejföllel vastagon megkenni és még vastagabb réteg laktózmentes sajttal megszórni .