Brandi Milloy-Simon ( a POPSUGAR Food host-ja) készítette el ennek a cuki ‘japán stílusú’ palacsintának a normál verzióját és ennek hatására én meg elkészítettem a minden verzióját. Brandi rengeteg kreatív és vidám videót tölt fel amit követhettek a facebook-on ( ide katt ) vagy a youtube-on ide kattintva megtaláljátok az eredeti receptet is.
Hozzávalók kb 8-10 mini palacsintához:
- 2 tojás
- 3/4 bögre mandulatej
- 100 g laktózmentes vaj
- 4 kanál xylit
- 1 teáskanál vanilliás cukor
- csipet só
- 1,5 bögre gluténmentes liszt
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál szőlőmagolaj
Elkészítés:
Kézi mixer segítségével a tojásokat, a mandulatejet, olvasztott vajat, xylitet, vanilliát összekeverjük majd apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát. Én egy süti kiszúrót használtam formaként, ami kb 5 cm-is átmérőjű volt, belemártottam az olajba majd a felmelegített serpenyőbe beleraktam és abba raktam bele a palacsinta tésztát, 2 percig sütöttem az egyik oldalát majd megfordítottam és kb 5 percig tartott egy palacsinta kisütése. Bio juharsziruppal és mandulaforgáccsal tálaltam.