Az egyik kedvenc és gyorsan elkészíthető sütim, nagy rosttartalma révén jótékony hatással van a gyomorra és persze gluténmentes. Arra viszont figyelni kell ha zabpelyhet vásároltok akkor a csomagoláson fel legyen tüntetve hogy gluténmentes, máskülönben gluténnal szennyezett a termék.
Hozzávalók:
- 2 bögre gluténmentes liszt
- 3 bögre gluténmentes zabpehely
- 2 marék szárított gyümölcs
- 2 tojás
- 3\4 bögre kókuszvirág cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1\2 teáskanál fahéj
- pici só
- 1\2 szódabikarbóna
- 25 dkg laktózmentes vaj
- pici laktózmentes tej
- étcsoki chips
Összekeverjük egy nagy tálban az összes hozzávalót , sütőpapírt rakunk a tepsikre és kis gombócokat gyúrunk a tésztánkból majd rá rakjuk kilapítva. 180 fokon aranybarnára sütjük őket.