A húsvéti linzer volt az első gluténmentes linzer próbálkozásunk az anyukámmal és ennek egy tovább fejlesztett verzióját töltöttem fel ami sokkal puhábbra sikerült ám szerintem még fogunk rajta finomítani kicsit a későbbiek folyamán.
Recept 35- 40 db linzer elkészítéséhez:
- 1 db tojás
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 1 evőkanál bambuszrost
- 3 evőkanál kölesliszt
- 3 evőkanál hajdinaliszt
- 3 evőkanál tápióka liszt
- 5 evőkanál mandulaliszt
- 10 evőkanál gluténmentes liszt
- 4 evőkanál barna rizsliszt
- 5 evőkanál xylit
- 30 g cukkini (megpárolva majd pépesítve)
- 2 teáskanál narancshéj
- 2 teáskanál citromhéj –
- csipet só
Összegyúrjuk a tésztát majd közepesen vastagúra nyújtjuk ki, majd kiszaggatjuk tetszőleges formával. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük ( ne barnára süssük mert akkor kemény lesz). Hagyjuk kihűlni majd tetszőleges ízű lekvárral kenjük meg őket, illesszük össze és porcukorral ( xilittel) szórjuk meg vagy étcsokiba forgassuk meg.