Valentin napra gluténmentes sütinyalókát alkottam, amiket formában sütöttem ki ( Tchibo oldaláról rendeltem). Szerintem nagyon egyszerű a tésztájának az elkészítése, csak a díszítés tart egy kicsit hosszabb ideig.
Hozzávalók a 24 db sütinyalókához:
- 3 db tojás
- 4 evőkanál gluténmentes liszt
- 3 evőkanál őrölt mandula
- 2 evőkanál kókuszvirág cukor
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 2 evőkanál kukoricapehely liszt
- 3,5 evőkanál víz
- fél csomag sütőpor
Elkészítése:
- Szétválasztom a tojásfehérjéket a sárgájától, majd kézi mixerrel kemény habbá verem a fehérjét.
- Egy másik tálban a tojássárgákat, a vizet és a cukrot összedolgozom a kézi mixerrel, majd a lisztkeveréket is hozzáadom és csomómentesre keverem.
- Egy spatula segítségével óvatosan eldolgozom a habot a lisztkeverékkel. A formának mind kettő oldalát kivajazom, majd bele rakom a tésztát és 180 fokon olyan 10-12 percig sütöm.
- Hagyom teljesen kihűlni a tésztát.
- Xylitből , vízből és ételfestékből csináltam a mázat ( 2 evőkanál xylit + 1 evőkanál víz az arány ), a pálcikát belerakom a a mázba olyan 2 cm mélységig majd a sütibe és hagyom száradni 5 percig és utána mártom a sütit a cukormázba, majd 2 óráig hagyd pihenni.
I made Cakepops for Valentine’s day , baked in a special cakepop’s form ( which I ordered from Tchibo webshop). I think it was pretty easy to make the pastry but the decoration needs more time.
Indegredients for 24 cake pops:
- 3 eggs
- 4 tablespoon glutenfree flourmix
- 3 tablespoon ground almond
- 2 tablespoon coconut flower sugar
- 1 tablespoon pysllium husk
- 2 tablespoon cornflakes flour
- 3,5 tablespoon water
- half package baking powder
Preparation:
- Divide the egg yolks from egg whites, then whisk the egg whites into heavy foam with hand mixer.
- In an other bowl mix the egg yolks with sugar and water, then add the flour mixture and blend them until it becomes smooth.
- Blend the foam into the flour mixture carefully with a spatula. Coat the cake pop’s form both side with lactose-free butter before you put the pastry, bake them on 180 celcius for 10-12 minutes.
- Let the cakes chill.
- I made the frosting from xylit, water and food coloring ( 2 tablespoon xylit+ 1 tablespoon water), first put the sticks into the frosting then into the cakepops and let them dry for 5 minutes. After put all cakepops into the frosting and let them dry for 2 hours.