In Passion of Tasty life

Marhahússal töltött krumplis palacsinta

2020. április 22. - In Passion of Tasty Life

Nagyon finom és laktató, akár most hétvégén neki is lehet ugorni a dolognak :P Picit pepecselős ,de ha dupla adaggal dolgozik az ember akkor jut is-marad is. 

img_5325.jpg

Palacsinta tésztához:

- 20 dkg reszelt burgonya

-2 tojás

- 6 evőkanál GM liszt

- só

-bors

- 1 gerezd zúzott fokhagyma 

- zöld fűszer

- újhagyma (mind izlés szerint mi szeretjük a hagymát a családban :P)

Töltelék és elkészitése:

- 1 fej vöröshagyma

- 500 g darált marha

- 1 gerezd fokhagyma

- só

-bors

- 3 szál újhagyma

- fél csokor medvehagyma

- 1 db bordáskel vs pak choi

- 2 teáskanál házi vagy bolti paprikakrém

- 2 db nagyobb  reszelt sárgarépa

Ezeket felvágjuk, a vöröshagymát elkezdjük párolni a felhevitett olajon egy serpenyőben, amikor kezd üvegesedni hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, sózzuk,borsozzuk. Ezután hozzá adjuk a maradék a hozzávalókat,felöntjük kis vizzel és néhány perc alatt összeforraljuk, majd hagyjuk picit hűlni.

Tetejére:

- 500 g tejföl

- ha lapka sajt akkor kb 1 csomag

Elkészitése:

A palacsintákat kisütjük, majd megtöltjük a húsos töltelékkel ha kihűlt, utána összehajtogatjuk, majd tepsibe vagy kerámia tálba tesszük( nekem 2 tál lett fullon). Ha marad töltelék, akkor azt a tetejére öntjük és eloszlatjuk, majd ráöntjük a tejfölt és végül a sajtot. Előmelegitett sütőben 180 fokon összesütjük kb 15-20 perc. 

 img_5319.jpg

img_5316.jpg

img_5320.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr2515632894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.