Nagyon finom és laktató, akár most hétvégén neki is lehet ugorni a dolognak :P Picit pepecselős ,de ha dupla adaggal dolgozik az ember akkor jut is-marad is.
Palacsinta tésztához:
- 20 dkg reszelt burgonya
-2 tojás
- 6 evőkanál GM liszt
- só
-bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- zöld fűszer
- újhagyma (mind izlés szerint mi szeretjük a hagymát a családban :P)
Töltelék és elkészitése:
- 1 fej vöröshagyma
- 500 g darált marha
- 1 gerezd fokhagyma
- só
-bors
- 3 szál újhagyma
- fél csokor medvehagyma
- 1 db bordáskel vs pak choi
- 2 teáskanál házi vagy bolti paprikakrém
- 2 db nagyobb reszelt sárgarépa
Ezeket felvágjuk, a vöröshagymát elkezdjük párolni a felhevitett olajon egy serpenyőben, amikor kezd üvegesedni hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, sózzuk,borsozzuk. Ezután hozzá adjuk a maradék a hozzávalókat,felöntjük kis vizzel és néhány perc alatt összeforraljuk, majd hagyjuk picit hűlni.
Tetejére:
- 500 g tejföl
- ha lapka sajt akkor kb 1 csomag
Elkészitése:
A palacsintákat kisütjük, majd megtöltjük a húsos töltelékkel ha kihűlt, utána összehajtogatjuk, majd tepsibe vagy kerámia tálba tesszük( nekem 2 tál lett fullon). Ha marad töltelék, akkor azt a tetejére öntjük és eloszlatjuk, majd ráöntjük a tejfölt és végül a sajtot. Előmelegitett sütőben 180 fokon összesütjük kb 15-20 perc.