Ha már neki álltam végre posztot irni, úgy gondoltam miért is ne osztanék meg még egyet, ez se lesz nehezebb mint a répatorta, glutén és laktózmentes, gyorsan meg van és nagyon finom is.
(angol billentyűzetem van úgyhogy hosszú i-betűt itt ne keressetek:D )
English version you will find below!
Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 kg laktózmentes túró
- 4 db tojás
- 5 evőkanál rizsdara
- 1 csomag vanilias pudingpor
- citrom héja
- 6 evőkanál xilit vagy amit te szeretsz használni
- 1 csomag aszalt vörös áfonya de lehet mazsola is csak én nem szeretem :D
- laktózmentes vaj a tepsi kikenéséhez
Ezeket összekeverjük majd a kivajazott tepsibe öntjük (minél mélyebb a tepsi annál tovább sül).
Tetejére pedig:
- 175 gm laktózmentes tejföl
- 1 tojás
- 2 evőkanál xilit
- 1 csomag vanilias puding
Ezeket is összekeverjük majd ráöntjük a másik nyers keverék tetejére.
Majd ezek után betesszük a 180 fokon előhevitett sütőbe és kb 35 perc sütjük(függ attól milyen vastag a süti), tűpróbát mindig végezzünk.
Ha kihűlt fogyaszthatjuk is, jó étvágyat :)
So the English part:
Indegredients for one baking tin:
- 1kg cottage cheese
- 1 package vanilla pudding powder
- 4 eggs
- 6 tablespoon xilit or any sweetener what you prefer
- lemon peel
- 5 tbs rice groats or oatmeal
- 1 package cranberry or raisins
Mixed well all the indegredients and pour into the buttered baking tin.
For the top layer:
- 175 gm sour cream ( we, Hungarians use it a lot, replace with greek yoghurt)
- 1 egg
- 2 tbs xilit
- 1 package vanilla pudding powder
Mix these together and pour onto the other mixture, then put it into the preheated oven ( 180 degree) and bake it till the top became brown and check it few times. Mine was around 35 min cause it was thick.
When it cooled down, you can enjoy :)