In Passion of Tasty life

In Passion of Tasty life

Isteni sós karamellás, almás rakott palacsinta mentesen

2018. október 18. - In Passion of Tasty Life

Az ősz beköszöntével az almaszezon is dübörög, így apunak születésnapjára palacsinta tortát készítettem amit reszelt almával és vaníliás pudinggal rétegeztem, végül jól meglocsoltam sós karamella öntettel ami személyes nagy kedvencem és nagyon jól megy az almához is. 

rakottpalacsinta.jpg

Hozzávalók a palacsintához:

- 300g Naturbit MIMEN palacsinta lisztkeverék

- 1 evőkanál útifűmaghéj

- 3 darab tojás

- fél csomag sütőpor

- 1 teáskanál vanília aroma

- 1 teáskanál fahéj

- 1 evőkanál kókuszvirág cukor

- 500 ml laktózmentes tej

- 0,5 dl szőlőmagolaj

Vaníliás réteghez:

- 1 csomag pudingpor 

Alma réteghez:

- 6 db közepes nagyságú reszelt alma (kb 1 kg)

- 2 biocitrom leve és reszelt  héja 

- 2 teáskanál fahéj

- 4 evőkanál kókuszvirág cukor

- 2 púpozott evőkanál kukorica keményítő

Sós karamella réteghez:

- 4 púpos evőkanál nádcukor

- 1 teáskanál só

- 50 g laktózmentes vaj

- 150 ml laktózmentes tejszín

Elkészítése:

- először összeállítjuk a palacsinta tésztát, a tojásokat szétválasztjuk és a tojás fehérjét habbá verjük, míg a többi hozzávalót mixerrel keverjük össze és a végén a fehérje habot beleforgatjuk a tésztába egy habverő segítségével  és 10 percig hagyjuk állni majd szőlőmagolajon kisütjük, az átlagosnál vastagabb palacsintát (egy jó nagy merőkanálnyi tésztát sütünk ki és kb 8 db-ot kapunk így)

- amíg hűl a tészta a a reszelt almát összekeverjük a fahéjjal, cukorral és citrommal majd kb 10 percig pároljuk a tűzön és utána hozzáadjuk a vízzel elkevert kukorica keményítőt és pár perc alatt összefőzzük majd hagyjuk kihűlni

- közben megcsináljuk a pudingot a csomagoláson talált leírás alapján és azt is hagyjuk hűlni

- ha kihűltek, elkezdjük rétegezni a palacsintát, 1 réteg alma és 1 réteg puding ( jó vastagon rakjuk ne sajnáljuk)

- ha kész, elkészítjük a karamellát; a cukrot elkezdjük olvasztani és ahogy látjuk h olvad hozzáadjuk a vajat és végül a tejszínt majd ráöntjük a palacsinta tetejére és ha kihűlt akkor a hűtőbe rakjuk pár órára de a legjobb ha egy  éjszakát pihen :) 

rakottpalacsinta2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr1714308661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása