Már a receptem is dupla adaggal írom, mert garantáltan gyorsan elfogy és még másnap is puha a tésztája :)
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 4 darab banán
- 2 darab tojás
- 160 ml szőlőmagolaj
- 120 ml laktózmentes tej
- 150 g kókuszvirág cukor
- 2 teáskanál vanília extra
- 2 teáskanál sütőpor
- 1,5 bögre őrölt mandula
- 1 bögre Schär Farina liszt
- 3 evőkanál kukoricapehely
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 90 g étcsokoládé cseppek
- 240 ml laktózmentes tejszín
- 170 g étcsokoládé
Elkészítése:
Ha nincs érett banánod akkor a négy darab banánt rakjuk a sütőbe és 150 fokon 15-20 percig süssük, hagyjuk kihűlni, majd kézi mixer segítségével pépesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a tejet,a cukrot és a vanília extrát. Majd hozzáadjuk a lisztkeveréket, sütőport is. Spatula segítségével bele forgatjuk az étcsoki cseppeket a tésztába, majd a muffin papírokkal kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütöm (tűpróba). Míg hűlnek muffinok addig a tejszínt felmelegítjük majd az étcsokoládét elolvasztom benne és simára keverem. Három lyukat fúrtam a muffinba (még melegen), abba beleöntjük a csoki ganachét majd a hűtőbe rakjuk megdermedni. Utána fogyasztható is :)