Már régóta szemezgetek a banánkenyérrel és valamiért nekem őszi vagy téli süteménynek számít ha létezik ilyen kategória :D Mindenesetre én nem csak reggelire fogyasztom hanem a nap bármely időszakában amikor süteményt kívánok :D Nagyon puha és egy szeletnél sose bírok leállni....
Hozzávalók 3 db kisebb kenyérhez:
- 6 db banán
- 2 doboz kefír
- 4 db tojás
- 1,5 bögre Schär Farina liszt
- 1 bögre Schär Mix C liszt
- fél bögre kókuszliszt
- 7 evőkanál xylit
- 10 dkg kókuszzsír
- 20 dkg laktózmentes vaj
- 1 csomag mindenmentes sütőpor
- pici só
- 30 dkg áfonya
- 20 csokichips
Elkészítése:
1. A szobahőmérsékletű vajat, xylitet és tojásokat habosra verem egy robotgép segítségével majd hozzáadom a a kefírt, a liszteket, kókuszzsírt, a sütőport és a sót.
2. Az áfonyát a tésztába keverem egy spatula segítségével majd a csokichipset is és sütőpapírral kibélelt kenyérformákba öntöm a tésztát, a tetejére is szórunk a csokiból.
3. 180 fokon előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
4. Kicsit hagyjuk hűlni és utána vesszük ki a formából, utána már fogyaszthatjuk is.