Ebben a hőségben nem vagyok túl aktív a konyhában, valahogy nincs erőm neki állni semmilyen komolyabb sütinek bár a palacsintát nagyon megkívántam úgyhogy annak neki is veselkedtem. Egy picit módosítottam a receptemen mert nem volt itthon köles, helyette hajdinát használtam illetve felturbóztam egy kis rózsavízzel is, és elmondhatom, hogy nagyon finom lett :)
Hozzávalók: 4 főre
- 300 g Emese kukoricaliszt
- 6 evőkanál hajdinaliszt
- 1,5 evőkanál útifűmaghéj
- 4 db tojás
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 1 teáskanál rózsavíz
- 1 evőkanál agave szirup
- 4 evőkanál szőlőmagolaj
- 1 csipet fahéj
- fél csomag mentes sütőpor
- 1 és 1/4 liter laktózmentes tej
Elkészítése:
1. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem.
2. A sárgáját a többi hozzávalóval elkeverem kivétel a tejet, mert az folyamatos kevergetés mellett 200 ml-ként adagolom hozzá hogy ne legyen csomós a tészta.
3. Végül a fehérjehabot is jól elkeverjük a tésztánkkal, majd a hűtőben pihentetjük minimum 30 percet.
4. Végül tetszőleges zsiradékban kisütjük a palacsintákat, én szőlőmagolajban szoktam mert nekem a kókuszzsírtól szárazabb lesz a tésztája.
5. Ízlés szerint tálaljuk, én házi nutellával és barackos dzsemmel fogyasztottam :)
Az instagramon is megtaláltok: