Végre itt a nyár meg az eperszezon is, bár ilyenkor az ember nem szívesen kapcsolja be a sütőt, de mégis ez a citromfelfújt nagyon üdítő tud lenni ebben a hőségben. Ez se bonyolult elkészíteni glutén- és laktózmentesen, plusz eper öntettem meglocsolva egyenesen isteni :)
Hozzávalók egy nagyobb tálhoz:
- 180 g laktózmentes vaj
- 2 evőkanál Schär gluténmentes liszt
- 4 evőkanál hajdina liszt
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 5 evőkanál agave szirup
- 1 rúd vanília
- 3 citrom reszelt héja és leve
- 6 tojás szétválasztva
- 7 dl rizstej
- csipet só
Elkészítése:
1. A vajat habosra keverjük kézi mixerrel az agavéval és a citrom héjával, majd hozzáadom a a tojás sárgákat, a leszitált lisztkeveréket és a citrom levet.
2. A meglangyosított rizstejet a masszához keverem.
3. A tojás fehérjét a csipet sóval felverem de nem kőkeményre, utána óvatosan beleforgatom a masszába.
4. A masszát a kivajazott edénybe öntöm, majd a 180 fokon előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütöm( a formát beleraktam egy tepsibe amibe öntöttem vizet kb félig lepte az edényt)
5. A teteje megpirul a felfújtnak de a belseje krémes marad, a tetejét megszórtam nyírfacukorral és nyakon öntöttem eper öntettel de persze tálalhatjuk gombóc fagyival ki mivel szeretné fogyasztani :)