Nagyon szeretem a tejbegrízt de azt hiszem ezzel sokan vannak így; én teljesen meglepődtem régen amikor először ettem rizsdarával, hogy nem érzek különbséget a gluténmentes és a hagyományos között! :) A torta verziója mellett döntöttem ez alkalommal ,mert még sosem csináltam ilyet... bár ez sokkal tömörebb lett mintha klasszikus tejbegríz formába hagytam volna, szóval ebből tuti lesz egy update verzió a közel jövőben :)
Hozzávalók:
- 180 g rizsdara
- 500 ml laktózmentes tej ( ha nagyon sűrű lesz akkor adjunk még hozzá)
- 4 evőkanál agave szirup
- 1 teáskanál fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 teáskanál vanília aroma
- 100 g laktózmentes vaj
- 100 g étcsoki + 2 evőkanál agave + 1 evőkanál szőlőmagolaj
Elkészítése:
1. A tejet felforraljuk egy nagyobb lábasban, majd a vajat, fahéjat, vaníliát, citrom héját, agave szirupot hozzáadjuk.
2. Ha jól összekevertük, apránként hozzá adjuk a rizsdarát és közben folyamatosan kevergetjük, akkor lesz jó ha közepesen sűrű a massza.
3. Egy 16 cm-is torta formát kivajazunk, kis rizsdarával megszórjuk majd a masszát beletesszük és egyenletesen eloszlatjuk benne.
4. 180 fokon kb 15 percig sütjük légkeverésen majd 5 percig alsó-felső sütésen.
5. Ha kihűlt a torta, akkor a csoki masszát elkészítjük gőz felett, majd a torta tetején eloszlatjuk és hagyjuk az oldalán lecsorogni :)
6. Hűtőben pihentetjük amíg a csoki teljesen meg nem dermed.