Rengeteg házi cukormentes lekvárunk maradt, de valami túrósat is akartam így a pite tésztájába azt raktam ettől nem lett "száraz" és még a fincsi lekvár is belekerült :))
Hozzávalók:
- 25 dkg laktózmentes túró
- 25 dkg laktózmentes szobahőmérsékletű vaj
- 30 dkg Schär gluténmentes kenyérliszt
- 10 dkg barna rizsliszt
- 2 evőkanál kókuszvirágcukor
- 1 db tojás
- citrom reszelt héja
- csipet só
- házi lekvár (opcionális)
Elkészítése:
1. Kézzel összedolgozzuk az alapanyagokat a lekvár kivételével, majd 10 percre berakjuk a hűtőbe.
2. Kinyújtjuk a tésztát, kör alakú kiszúróval formázzuk, majd megkenjük lekvárral, félbe hajtjuk majd a szélét villával lenyomkodjuk.
3. 180 fokos sütőben addig sütjük amíg kicsit megpirul a teteje, ezután kivesszük és fahéjas kókuszvirág cukros mixben megforgatjuk.