Medvehagyma szezonja is elérkezett ,a tavasz is így az ember jobban kívánja a könnyedebb ételeket ebédre. Ami a legjobb hogy gluténmentes is és gyorsan elkészíthető. :)
Hozzávalók:
- 3 közepes héjában főtt burgonya
- 4 darab tojás
- nagy csokor medvehagyma
- só
- bors
- töltelék ízlés szerint: én laktózmentes sajtot, párolt fodros kelt illetve sonkát használtam
Elkészítése:
1. Tepsibe sütőpapírt teszünk, majd jól kivajazzuk és a sütőt 180 fokon légkeverésre tesszük.
2. A burgonyákat megtisztítom, krumplinyomon átpasszírozom , majd a tojásokkal és medvehagymával(apróra vágva) jól összekevertem és a tepsibe szépen egyenletesen eloszlatom és sütőbe teszem.
3. Kb 20 perc után alsó-felső sütésre rakom hogy megpiruljon és kb 10 percig még sütöm. Hagyom teljesen kihűlni mert ha melegen tekerjük fel akkor széttörik.
5. Tetszőleges tölteléket belerakom majd feltekerem és utána már fogyasztható is.